Výběrová káva Peru LUZ MARINA WASHED z oblíbené české pražírny Father's Coffee Roastery z 3 různých odrůd (Catuai, Pache a Cajarmarca) nadchne svou příjemnou a vyváženou chutí. Kávovníky jsou v tomto případě pěstovány na úrodné půdě vulkanického původu, díky čemuž zde pro svůj růst mají jedinečné podmínky ovlivňující jejich výrazné chuťové profily. Co se těch týká, v této kávě můžete ucítit jemné tóny šťavnatého zeleného jablka, sladkost lískooříškového krému a v pozadí doplňující ibiškové aroma.
Vysoká nadmořská výška And, úrodné vulkanické půdy a tropické deště tvoří v Peru ideální podmínky pro pěstování kávy vysoké kvality. Díky společnosti Falcon Coffees se potenciál peruánské kávy začíná konečně dostávat na povrch! Tato káva pochází z farmy El Guayaquil v okrese Chirinos v Cajamarce, která je známá tím, že se zde pěstuje nejlepší peruánská káva. Na farmě o rozloze pouhých tří hektarů, v nadmořské výšce téměř 1800 metrů, hospodaří Cleyder a jeho žena Marina. Káva se pěstuje ve stínu stromů, místních guabas pajuros, a hnojí se ostrovním guánem a kompostem. Oba manželé se pěstováním kávy zabývají víc než 20 let, a proto vědí, jak důležitá je i rychlost sklizně. Na pomoc si proto v období sklizně najímají dalších šest sezónních sběračů.
Po sklizni se káva promyje a nechá 16 hodin odpočívat. Poté se po dobu 25-30 dní suší na slunci, kdy se postupně posouvá z polostínu na slunce, a pravidelně se otáčí. Po sušení se káva skladuje v plastových pytlích a odpočívá, než je převezena do skladu společnosti Falcon Coffees v Jaenu, kde se posuzuje její kvalita a cena. Odtud putuje do závodu Café Selva Norte SAC, kde se zkontroluje, zda káva nemá vady, balí se do jutových pytlů a převeze na pobřeží, odkud putuje dál do světa (a nakonec do vašeho šálku).
- Zpracovatelský závod: Luz Marina Rojas
- Nadmořská výška: 1.700 m n. m.