Oblast Chirinos, ze které této kávy pochází, má skvělé podmínky pro pěstování kávy. Těch poctivě využívá Efrain Carhuallocllo, který je mnohými považován za nejlepšího producenta kávy v Peru, a to díky mnoha kávovým oceněním (včetně 2. místa na Cup of Excellence). Promytá metoda kávě dodává čistou, čajovou chuť a v šálku najdete tóny čaje oolong, rynglí, aronie a grepového freshe. Mňam!
Tato káva pochází od farmáře a producenta Efraina Carhualloclla, který je jeden z nejinovativnějších kávovým producentem v celém Peru. Efrain Carhuallocllo Salvador vlastní 4 hektary půdy ve vesnici El Corazon v okrese Chirinos, která se nachází ve výšce 1700 m. Při pěstování kávy dbá Efrain na extrémní péči a přesnost. Efrain soutěžil v úplně první soutěži Cup of Excellence v Peru a umístil se na 2. místě. I když jeho káva nevyhrála, získala si přízeň mnoha lidí. Mnozí považují Efraina Carhualloclla za nejlepšího producenta kávy v Peru, je zároveň i tím nejúspěšnějším v počtu vyhraných soutěží.
Po sesbírání káva odpočívá po dobu 48 hodin. Poté je zbavená slupek a v plastových sáčcích se nechá 72 hodin fermentovat. Po fermentaci se promyje a usuší. Dbá se na to, aby byla káva sušená pomalu a rovnoměrně, co jí zajišťuje delší životnost. Efrain používá sušící nádoby, které umístil do místnosti s příznivou teplotou a vlhkostí a kávu obvykle suší po dobu 15 dní.
Caturra je odrůda kávy, která vznikla v Brazílii na začátku 20. století. Jedná se o přirozenou mutaci odrůdy Bourbon. Je oblíbená pro svou vysokou výnosnost, odolnost vůči chorobám a dobrou chuť kávy. Caturra je trpasličí odrůda, což usnadňuje její pěstování a sklizeň v porovnání s většími kávovníky. Kávové plody odrůdy Caturra jsou středně velké a mají sladký, ovocný chuťový profil, který je podobný odrůdě Bourbon. Káva této odrůdy je obecně považována za velmi kvalitní a v dnešní době je velmi populární
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.