Výběrová káva Peru DAVID GARCIA DIAZ z české pražírny Pikola je charakteristická tóny banánu, kokosu a bílé čokolády.
David Garcia Diaz pěstuje kávu ve vesnici San Francisco v oblasti San Jose del Alto. David a jeho rodina se starají o kávu sami bez cizí pomoci. Kávu na této farmě zpracovávají za pomoci tzv. pre-fermentace, což znamená, že káva zůstává v kávových třešních po dobu 24 hodin, poté se suší a pak dále fermentuje. Jakmile je káva fermentována, David ji rozloží na vyvýšené postele, aby dva dny schla. San Jose del Alto je oblastí s velkým potenciálem pro pěstování kvalitní kávy. Některé kávy z této oblasti mají velmi specifický chuťový profil překypující květinovými tóny. Jedinou nevýhodou této oblasti je její izolace a to hlavně díky špatné kvalitě silnic a velkou vzdáleností od většího města Jean, díky tomu zde farmáři obdrželi málo dotací, kvůli nedostatku financí nemají tendenci se sdružovat a kávu zpracovávat společně.
- Farma: David Garcia Diaz
- Oblast: San Jose del Alto
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1800 m.n.m.