Výběrová káva Panama VOLCÁN BARÚ ze španělské pražírny Cocora Coffee je charakteristická tóny mandlí, čokolády a broskví.
Tato káva se vyrábí na farmě Baru Black Mountain, která se nachází v nadmořské výšce mezi 1350 a 1500 metry v provincii Chiriqui. Těží z ideálních výrobních podmínek jak z hlediska životního prostředí, tak z hlediska klimatu. Třešně, pěstované v sopečné půdě bohaté na minerály v přírodním stínu, se sklízejí selektivně ručně a suší se dehydratací pomocí systému afrických záhonů umístěných uvnitř pece. Inovativní technika přípravy, dodává této vyvážené a aromaticky komplexní kávě charakteristickou sladkost. Pedro Rodriguez Escribano býval podnikatelem v polygrafickém průmyslu. Po prodeji své společnosti ve Španělsku se přestěhoval do Panamy, kde si koupil farmu pro dobytek a kávu. Zpočátku se chtěl živit produkcí hovězího masa, ale to bylo předtím, než se jeho dcera setkala se svým budoucím manželem, německým nadšencem kávy, který ho povzbudil k rozvoji svého podnikání v oblasti kávy.
- Farma: Pedro Rodriguez Escribano, Black Mountain farm
- Oblast: Volcan Baru, Chiriqui, Panama
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1350 - 1500 m n.m.
- Odrůda: Red Catuai, Red Caturra
- Sklizeň: 2020
- Cuppingové score: 86+