Nikaragua MONTAZUMBA

od Pikola

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Pikola
Země původu
Nikaragua výběrová káva Nikaragua
Region
Mozonte
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Limetka, Mandle, Mango, Pražené ořechy
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Výběrová káva Nikaragua MONTAZUMBA z české pražírny Pikola je charakteristická tóny manga, pražených mandlí a limetek.

V roce 2000 zahájily Gloria a Hubert farmu s 10 manzany. Farma Montazumba se o dvacet let později rozšířila na 28 manzanů (přibližně 20 hektarů), ale pouze 12 manzan je určených pro pěstování kávy. Většinu původního lesa nechali nedotčenou a pěstují zde kávu pod přirozeným baldachýnem liquidambaru, guavy a borovic. Gloria a Hubert pěstují odrůdy Maracaturra, Catuaí, Catimor a Maragogype. Když prší, je přístup na farmu autem velmi obtížný a často zde bývají záplavy. Mnohokrát musí v období sklizně kávu přepravovat pěšky a procházet lesem na místo, odkud ji lze dále přepravovat malými kamiony do mlýna k dalšímu zpracování.

Café de Segovia je zpracovatelský závod nacházející se v Ocotal, přímo uprostřed několika kávových zón, což je ideální pro místní producenty, kteří sem mohou dopravit kávu ve stejný den, kdy ji sklízejí a zpracovávají. Jedná se o rodinný podnik vlastněný rodinou místních producentů kávy. Martha a Ana, dvě sestry, řídí obchod s celým týmem. Začalo to před 5 lety, když si rodina Marthy a Anny uvědomila, že ceny zaplacené za kávu byly v regionu opravdu nízké a že kvalita, kterou mohou vyrábět na vlastní farmě, byla ve skutečnosti docela dobrá. Poté se rozhodli vytvořit ,,suchý mlýn’’, aby přidali hodnotu jejich produktu. Mají několik farem, které zdědili po svém otci. V suchém mlýně zpracovávají vlastní kávu, ale také kávu některých příbuzných a několika dalších producentů z této oblasti (celkem 47 dalších producentů). Sušení obvykle začínají na speciálních terasách, ve stínu po dobu 5-6 dnů a poté na přímém slunci. Všechny terasy jsou pokryty černou sítí, takže káva není přímo na podlaze. Kávu překládají každé 3-4 hodiny. Během sezóny zde pracuje celkem 30 lidí.

  • Oblast: Mozonte
  • Zpracování: Promyté
  • Nadmořská výška: 1400-1700 m.n.m.
  • Odrůda: Red Catuai

Další kávy od Pikola

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5899 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice