Výběrová káva Nikaragua FINCA EL BOSQUE z irské pražírny Wild Heart je charakteristická tóny vína a ovoce.
Historie pěstování kávy Peralta Family sahá do začátku 20. století, ale teprve v roce 2008 se bratři Julio a Octavio přesunuli k vývoji unikátních výběrových káv. Od separace jednotlivých odrůd až po pečlivě kontrolované rozšířené fermentace se rodina Peralta nadále staví do popředí inovací při zpracování výběrové kávy. Farma El Bosque se nachází v San Fernando, nikaragujské oblast Nueva Segovia, v blízkosti hranic s Hondurasem. Farma je zasazena do svěžího hustého lesa a zvlněných kopců, což z ní dělá špičkovou zemi specializující se na kávu. Nikaragua má s kávou dlouhou historii, ale v posledních letech se díky vlivu producentů, jako jsou Julio a Octavio, stává stále více známou špičkovou výběrovou kávou.
Tato šarže byla zpracována naturální metodou s rozšířenou anaerobní fermentací. Nejprve jsou tříděny zralé třešně a následně promyty. Poté jsou vloženy do vzduchotěsných 450L tanků, aby kvasily až 72 hodin v anaerobním prostředí. Aby se teplota snížila přibližně na 15°C, jsou tanky umístěny do vodou naplněných fermentačních nádrží, aby se zpomalilo kvašení a zabránilo se hnilobě nebo riziku vzniku skvrn po dobu až 72 hodin. Po skončení procesu kvašení se třešně vyjmou z tanků a převezou do suchého mlýna na proces sušení, který může trvat až 30 dní. Zpočátku se třešně rozkládají na jednu vrstvu po dobu tří dnů, aby se mohly zbavit přebytečné vody. Jakmile je přebytečná voda odstraněna a třešně začnou schnout, tyto se na zbývající dobu sušení umístí na krytá sušící lože. Třešně se ručně přebírají třikrát denně, aby mohly rovnoměrně proschnout a zabránilo se vzniku plísní nebo překyselení.
- Producent: Finca El Bosque
- Nadmořská výška: 1.250 - 1.560 m.n.m.