Estonská pražírna Kokomo Coffee Roasters nás zásobuje lednovou sklizní z kostarického Tarrazú - i když ji upražili do světla, vynikly tóny tmavé čokolády, pražených ořechů, jejichž chuť projasní šťavnaté zelené jablíčko a voňavý pomeranč.
Luis Anastasio Castro, zvaný Don Tacho, na své farmě Juanachute v oblasti Los Santos s pomocí rodiny nejen pěstuje kávu, ale provozuje i zpracovatelskou stanici, tzv. micromill. Dohlíží tedy na kávu od pěstování, sklizně až po samotné zpracování třešní. Úrodná vulkanická půda a zvlněné horské svahy Tarrazú jsou totiž ideální pro zemědělství. Malí zemědělci pěstují na pozemcích předávaných z generace na generaci banány, avokádo a citrusy i kávu. V Tarrazú je silný duch komunity a rodiny, přičemž producenti se o svou půdu starají s hrdostí. A Luisova rodina kávou opravdu žije - vlastní také kavárnu a pražírnu a jeden z Luisových synů se dokonce zasadil o zavedení studijního oboru baristy na místní střední škole. Každý rok je tedy díky němu o 30 kávových profesionálů víc. Sám soutěží na kávových šampionátech, kde hrdě prezentuje kávu z vlastní rodinné farmy.
Tato káva odrůdy Villa Sarchi prošla procesem Red Honey - sklizené třešně prošly nejprve celé dvoudenní fermentací. Teprve po 48 hodinách byly zbaveny slupky a dužiny a přemístěny na sluníčko na vyvýšené africké postele. Částečně usušená káva se posléze přesunula do sušárny, aby se dosáhlo konzistence. Celková doba sušení této šarže činila 25 dní.
- Farmář: Luis Anastasio Castro "Tacho"
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.