Výběrová káva Kostarika DON ALEXIS z německé pražírny Rozali Coffee je charakteristická tóny vína, sušeného ovoce a rozinek.
Je pojmenována po producentoviúžasné kávy a muži, který zasvětil celý svůj život výrobě vynikajících káv. Jeho 15 hektarová farma se nachází v nadmořské výšce asi 1.700 m.n.m v Tablón v Cartagu. Po mnoho let se Don Alexis Ramirez snažil vyrábět kávy, které jsou dost dobré pro trh se speciální kávou. Uvědomil si však, že klíčem ke zvýšení kvality kávy je úplná kontrola metody zpracování. Nebyl to snadný úkol. V roce 2015 však úspěšně postavil mikro farmu Don Alexis a zpracoval všechny své kávy. Od té doby se kvalita jeho káv exponenciálně zlepšovala. V roce 2017 bohužel zemřel. Rodina Ramirez Navarro dnes pokračuje v odkazu na výrobu vysoce kvalitních káv. Za posledních pět let vyvíjejí ideální metody zpracování, jako je promytá, medová, přírodní, promytá, anaerobní, přírodní anaerobní a dvojitá fermentace, aby ze svých káv přinesli nejlepší výsledek.
Ručně sklizené kávové třešně se protřídí a následně se uzavřou do vzduchotěsných nádob, kde jsou po několik hodin vystaveny procesu kvašení. Tato fáze zpracování probíhá v rozmezí 13-48 hodin. Díky tomuto zpracování káva "zpestří" a vyniknout v ní další chuťové nuance, které by při jiném zpracování nebyly patrné. Po procesu fermentace se třešně znovu třídí a následně se plní do jutových pytlů, kdy jsou připraveny na export.
- Farma: Los Campos
- Producent: Alexis Ramirez
- Nadmořská výška: 1.700 m.n.m.