První káva z Kostariky v nabídce Industra coffee je celkem netradiční limitka! Díky keňské odrůdě SL-28 je kafe "nabité" šťavnatostí připomínající zralé višně obalené v karamelu, které doplňuje příjemná plná chuť po čokoládovém brownies. Tahle limitka je zaručenou senzorickou explozí!
Zpracovatelský závod Cerro San Luis je rodinný podnik dvou sourozenců a jejich manželek, kteří vlastní a provozují obě farmy a malý závod v Grecii ve West Valley. V zájmu zlepšení kvality a zachování konkurenceschopnosti se zaměřili na pěstování různých odrůd a zhruba před čtyřmi lety nahradili starší zásoby novými druhy kávy — Caturra, červený a oranžový Bourbon, SL-28, Catuai, Villa Sarchi a Maragogype.
Rodinné farmy spolu sousedí, ale pozemky mají kvůli oddělení parcel samostatná jména a závod se nachází v rodinném domě vzdáleném jen několik kilometrů. Po sklizni se třešně přivezou přímo do rodinného domu, kde jsou schopni provést řadu různých zpracování, od promytého a medového až po naturální. Jak je v kostarických závodech běžné, i v Cerro San Luis se druh medového zpracování (white, yellow, red nebo black honey) určuje podle toho, kolik dužiny zůstane na kávě po oloupání. Tento způsob zpracování byl původně vyvinutý v Brazílii jako experiment za účelem vyprodukování kávy s vysokou kvalitou a skvělou chutí za využití minimálního množství vody.
V případě této kávy se jedná o zpracování yellow honey, to znamená, že na zrnku zůstalo 50-75% dužiny. Následně je káva přenesená na patio nebo postele k sušení. Dužina na zrnku zasychá a vzniká lepkavá vrstva. Z tohoto důvodu je zásadní důkladné a časté obracení — zrna mají tendenci se k sobě hodně lepit a je zde riziko vzniku nechtěných procesů. Díky delšímu kontaktu dužiny se zrnem jsou kávy hodně sladké, plnější, ale zachovávají si jiskrnou aciditu.
- Nadmořská výška: 1 650 m n. m.