Výběrová káva Kostarika AGUILERA DAGOBERTO z pražírny JEDNO KAFE je charakteristická tóny jahod, smetany a hořké čokolády.
Farmu Aguilera obhospodařuje 12 sourozenců (8 bratrů a 4 sestry) na celkové ploše 50 hektarů v nadmořské výšce od 1450 do 1700 m. n. m. Dagoberto je zástupcem farmářů, kteří se nebojí experimentovat a proto zde najdeme zastoupení různých odrůd – Geisha, Sarchimore, Pacamara, Venezia, Cidra, Catuai, Villa Sarchi,… Součástí farmy je i vlastní zpracovatelská stanice pro ještě větší kontrolu nad úrodou a důkladnou přípravu pro export. Na vrcholu sklizně zde zaměstnávají až 45 dalších lidí. Naturální kávy jsou zde sušené v přirozeném stínu a první dva dny nejsou vůbec promíchávány. Následně probíhá pravidelné přemísťování 3krát denně po dobu 22 dnů. Jedná se již o 3. generaci producentů kávy na této půdě a 4. generace aktuálně studuje na univerzitě a plánuje převzít farmu během několika let. Jejich hlavní výzvou je změna klimatu a nemoci s tím spojené. Rádi by založili malou laboratoř a měli ještě lepší možnosti, jak kontrolovat kvalitu.
- Producent: Dagoberto
- Oblast: Naranjo, Los Robles
- Zpracování: suché (natural)
- Nadmořská výška: 1600 m n.m.
- Odrůda: Villa Sarchi
- Cuppingové skóre: 86,5