Kolumbie YENNI ESPERANZA - Cata's profile

od Girls Who Grind Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Girls Who Grind Coffee
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Cauca
Odrůda
Castillo
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Borůvky, Škořicový šnek, Francouzský toast
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kolumbie YENNI ESPERANZA - Cata's profile z britské pražírny Girls Who Grind Coffee je charakteristická tóny skořicových šneků, borůvek a french toastu.

Vždycky jsme věděli, že se k nám Yenni vrátí, jakmile se nám podaří sehnat její elektrizující experimentální kávy, ale nečekali jsme, že si nebudeme moci vybrat jen jednu možnost! To, co jsme ochutnali při cuppingu, nás tak nadchlo, že jsme se rozhodli koupit dvě kávy zpracované termálním šokem - jedna z nich používá profil vytvořený exkluzivně pro úžasný Cata Export - a obě vás přimějí milovat život a vychutnávat si každý doušek. Kromě toho, že Yenni vlastní a vede proslulou farmu Finca El Paraiso se svým bratrem Diegem Samuelem, řídí také celou produkci v rámci svého čistě ženského týmu a spolupracuje se sousedními producentkami. Finca El Paraiso si získala tak silnou reputaci na speciální scéně díky výjimečným kávám a experimentálním technikám fermentace, které se zde vyrábějí, a obě kávy, které jsme letos od Yenni získali, jsou naprostým ztělesněním její oprávněné pověsti.

Profil Cata je takový, že se musí ochutnat, abyste uvěřili a zažili, jak sladká a neuvěřitelně zajímavá káva to je. My prostě víme, že si ji zamilujete! Metoda zpracování je sama o sobě dost experimentální. Nejprve klasicky dochází ke sběru samotných zrnek, ovšem s tím rozdílem, že kromě zralých třešní se v tomto případě sbírá i nízké procento polozralých (cca 10 %). Třešně se následně omývají a nechají se namočené v ozonizované vodě, aby se zamezilo tvorbě a množení mikroorganismů. Dalším krokem je oxidace třešní po dobu 24 hodin pomocí chlorogenových kyselin. Následně probíhá anaerobní fermentace po dobu 48 hodin v tancích s přidáním kvasinek při teplotě 20°C. Stěžejní fází této metody zpracování je samotný termální šok, díky kterému vznikají sekundární aromata. Posledním krokem je řízené sušení po dobu 34 hodin s recirkulací vzduchu při jedné teplotě 35 °C a relativní vlhkosti 25 % až do dosažení obsahu vlhkosti mezi 10 % a 11 %. Aby se vlhkost v zrnu mohla stabilizovat natolik, aby mohly působit přirozeně přítomné kvasinky, sušení se přeruší mezi 16. a 24. hodinou (celkem 8 hodin).

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5364 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice