Hodnocení celkem
3.8 / 5
Doporučuje
90%
173 z 193 uživatelů
Jakub z pijukafe.cz 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Jedno z nejlepších kafí z kalendáře
Acidita
Mandarinky
Cukr
Peter 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Ja tam cítim marhule, naozaj parádna vzorka
Michal 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Hroznové víno, možná i meloun
Krásně hladké
Skoro žádná hořkost
Není hořkost
Slabší tělo
Recept
Metoda přípravy: Aeropress Go (2x)
Káva (g): 21,5
Voda (g): 350
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): Comandante C40, 16 cvaků
Proces: James Hofmann Aeropress recipe
František Navrátil Zobrazit originál 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Výrazná chuť černého čaje
Recept
Způsob přípravy: V60 Kinto
Káva (g): 20 g
Voda (g): 330 g
Teplota vody: 95°
Bruska (nastavení): Timemore 22kliku
Proces:
Dominika 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 340
Teplota vody: 96
Mlýnek (nastavení): Niche Zero
Proces: James Hoffmann "A Better 1 Cup V60 Technique"
Michal Mračka 24. Prosinec
Nedoporučuje produkt
250g
kysela, kysela, kysela
az stipe po krajoch jazyka
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 21
Voda (g): 260
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): Hario Slim-Mini, 10 cvaknuti
Karolína 23. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Chutě citrusů a hroznového vína
Anna 23. Prosinec
Nedoporučuje produkt
250g
Na mě málo výrazná
Hořká dochuť
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Tomas Dobrotka Zobrazit originál 22. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
jako čaj
Recept
Způsob přípravy: v60
Káva (g): 20
Voda (g): 350
Teplota vody: 95
Bruska (nastavení): Comandante C40
MattB 20. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Výrazně čajové aroma
Dochuť černého čaje
Slabší tělo
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Dorota 20. Prosinec
Nedoporučuje produkt
250g
Vôňa, sladkosť, telo
Acidita, chuť
Recept
Metoda přípravy:
Káva (g): 20
Voda (g): 4 dcl
Teplota vody: 93
Mlýnek (nastavení): 5 zo 16
Proces: filtrace
Yana 19. Prosinec
Nedoporučuje produkt
250g
na me bohuzel moc kysely cerny caj
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 94
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Sérž Černý Zobrazit originál 19. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Ahoj!

Všechny kávy adventního kalendáře vařím stejným způsobem. Pomohlo by mi to lépe se orientovat v původu a odrůdách kávy, a tak se z tohoto dobrodružství dozvědět více.
Můj recept je založen na technice Jamese Hoffmanna V60, ale trochu jsem ho upravil a upravil podle svých čísel. Také používám sládek Tricolate, který pomáhá dosáhnout lepší konzistence než V60.

Můj recept:
20-21g kávových zrn (cokoli je v sáčku adventního kalendáře)
330 g vody
Mlýnek na kávu 1ZpressoK-Plus na 42 kliknutí - o něco jemnější než vaše obvyklé mletí V60.
Nejprve nalijte 100 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče téměř všechna voda, je to asi 45 sekund.
Poté nalijte 110 g vody, protřepejte proti směru hodinových ručiček a počkejte dalších 45 sekund.
Zatřetí nalijte 120 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče všechna voda.
Před ochutnávkou nezapomeňte kávu promíchat lžičkou!

Snažím se každou kávu slepě ohodnotit, popsat noty a odhadn...Více
Andreas Wiedmann Zobrazit originál 18. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Čajové poznámky
Recept
Způsob přípravy: Kalita
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): 21
Postup: Květ 40g, 3x3 kruhy
Matěj 18. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Příjemné aroma
Intenzivní čajové tóny
Recept
Metoda přípravy: Aeropress
Káva (g): 14
Voda (g): 200
Teplota vody: 93
Mlýnek (nastavení): 20 clicks Timemore chestnut c2
Proces: Tim Wendelboe
Lourdes 17. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Nice aroma
Great contrast of acidity &sweetness;
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 15
Voda (g): 200
Teplota vody: 96
Mlýnek (nastavení):
Proces:
DOMINIK SCHLEHÖFER 17. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Příjemná vůně
Zajímavá kombinace chutí
Trošku kyselejší než káva č.5
Recept
Metoda přípravy: Moka konvička
Káva (g): 10,5
Voda (g): 150
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Tereza 17. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Kyselejší než předchozí káva
Chuťově zajímavá
Hořký konec
Recept
Metoda přípravy: V60
Ondřej Šeliga 17. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Příjemně kyselá
Méně výrazná
Méně komplexní
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 21
Voda (g): 320
Teplota vody: 90
Mlýnek (nastavení): Timemore 18 kliku
Tobias 16. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Voňavá, tělnatější.

Metoda přípravy: Chemex
Káva (g): 21
Voda (g): 350
Teplota vody: 99
Mlýnek (nastavení): Wilfa Svart: Filter
Proces: 150 ml na bloom, mírné víření, po 30 sekundách dolití zbytku vody