Další ovocná bomba z dílny Sebastiana Ramiréze je tady! Výsledkem jeho divokých experimentů je káva, která je tak ovocná, že ji nebudete moct přestat pít. Tentokrát se v šálku můžete těšit na hroznové víno a slaďoučké bonbónky doplněné o tóny fialek a modrých květů. Tuto dobrůtku pro vás upražila pražírna LYV Coffee, která sídlí ve Španělsku.
Sebastian na své farmě El Placer převádí ty nejnovější poznatky ze světa výběrové kávy do praxe. Ovocná infuze, jak se fermentaci kávovníkových třešní společně s ovocem říká, byla donedávna celkem tabu. Rozhodně na tuhle metodu zpracování najdete hodně názorů, které ji zavrhují. Nicméně se jedná o kávu, kterou prostě musíte ochutnat! Přímo tento lot odrůdy Caturra byl zpracovaný společně s hroznovým vínem, takže je ovocem opravdu nabitý.
Samotná zrnka jsou zpracovávána promytou metodou, která spočívá v tom, že jednotlivá zrna projdou tzv. loupačkou, ve které obrovskou rychlostí naráží do kovových disků s hranami a výběžky, díky čemuž se zbaví slupky a větší části dužiny. Pro úplné odstranění dužiny zrnka následně fermentují v tancích s přidaným ovocem i několik hodin. Poté se přemístí do promývacích kanálů, kde se zrnka omývají a následně suší do dosažení optimální vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1600 - 1800 m n. m.
- Farma: El Placer
- Producent: Sebastian Ramiréz