Milujete kávu, ale kofein vám nedělá dobře? Nevadí, máme pro vás bezkofeinovou kolumbii od Crankhouse, kterou si můžete vychutnat jak na filtru tak jako espresso. V obou případech můžete ve svých oblíbených šálcích kávy hledat sladké tóny toffee v kombinaci s pekanovými oříšky s nádechem čerstvě posbíraných malin.
Risaralda je směs káv z oblastí Asocafe Tatama Santuario, El Aguila a Entreverdes. Regionální směs znamená, že Raw Material může maximalizovat dopad pro producenty v celém departementu Risaralda tím, že na trh se speciálními kávami dodá mnohem větší množství jejich kávy. Směs se shromažďuje v Santuariu, kde se káva z jednotlivých regionů mísí a připravuje k mletí.
Dekofeinizace cukrovou třtinou je často označována jako přírodní proces bezkofeinové výroby. Etylacetát je organicky existující sloučenina a vedlejší produkt, který se nejčastěji vyskytuje při kvašení ovoce a je přítomen například ve zralých banánech i v pivu. Závod Raw Material používá vodu z Navado del Ruis (sopka mezi Caldas a Tolimou) a přírodní etylacetát z fermentované cukrové třtiny pocházející z jižní oblasti Palmira v Kolumbii. Tento proces začíná napařováním kávy, čímž se zvyšuje její pórovitost a začíná hydrolýza kofeinu, který je obvykle vázán na soli a chlorogenové kyseliny v zrnu.Poté se zrna ponoří do roztoku octanu ethylnatého, dokud se neodstraní 97 % kofeinu. Poté se použije závěrečná pára, která odstraní zbytky této sloučeniny. Konečný zbytek, který zůstane, je ≤30 ppm, což je dramaticky méně než v banánu!