Výběrová káva Kolumbie RAFAEL AMAYA ze slovenské pražírny Goriffee Roastery je charakteristická tóny meruňkového džemu, maracuji a kakaa.
Tuto kávu pěstuje Rafael Amaya na své rodinné farmě La Virginia. Káva byla pečlivě a ručně sbírána a byly vybírány jen ty nejzralejší třešně. Poté byla káva na 24 hodin umístěna do aerobního prostředí a následně na 200 hodin uzavřena do sáčků Grainpro, kde probíhala další fermentace, která vytvořila velmi ovocný profil s hlubokými tóny džemu, podpořený sladkostí kakaa.
Caturra je přírodní mutací odrůdy Bourbon. Byla objevena na plantáži ve státě Minas Gerais v Brazílii někdy mezi lety 1915 a 1918. Caturra částečně vedla k intenzivnějšímu pěstování kávy prostřednictvím hustšího osázení, často na plném slunci, které se v regionu uskutečnilo ve druhé polovině 20. století.Caturra je také známá tím, že je jedním z rodičů takzvané rodiny odrůd "Catimor". Různé linie kávovníku Timor Hybrid byly zkříženy s Caturrou, aby vznikla zakrslá rostlina s odolností vůči rzi. Mezi příklady odrůd Catimor patří např: Costa Rica 95, Catisic, Lempira a IHCAFE 90.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.
- Producent: Rafael Amaya