Výběrová káva Kolumbie RAFAEL AMAYA ze slovenské pražírny Sweet Beans Coffee je charakteristická tóny červeného ovoce, jablek, panely a kakaa.
Rafael Amaya je farmář z Pitalita v Huile. Většinu svého života pracoval na kávové farmě v Timaně jako sběrač a také pomáhal při zpracování kávy z jiných farem. V roce 2000 se mu poštěstilo koupit svou první vlastní farmu. Od té doby Rafael pěstuje kávu a v roce 2015 se zaměřil na produkci kávy výběrové. Tato šarže je 100% Caturra. Odrůda pochází z Minas Gerais v Brazílii. Jedná se o přírodní mutaci odrůdy Red Bourbon. Caturra naproti Bourbonu produkuje více kávy díky jejímu menšímu vzrůstu a je odolnější vůči chorobám a výkyvech v počasí.
Tato šarže byla zpracována 24hodinovou aerobní fermentací. Později byla káva umístěna do grainpro sáčků na 200 hodin při teplotě nižší než 22 ºC a postupně se do ní přidával CO2. Později byla káva umístěna na vyvýšená lůžka při teplotě nižší než 35 ºC až do dosažení ideální vlhkosti. Proces karbonické macerace má své kořeny ve vinařství, jímž se nechal inspirovat. Kávovému průmyslu ho poprvé představil Sasa Sestic v roce 2015 během svého vítězného vystoupení na Světovém baristickém festivalu v americkém Seattlu a od té doby se těší čím dál větší oblibě. Tato metoda zpracování nám poskytne vyzdvihnout všechny zajímavé aspekty kávy, které pak ve výsledném šálku vykouzlí naprostý skvost.
- Producent: Rafael Amaya
- Farma: La Virginia