Výběrová káva Kolumbie MANOS JUNTAS z brněnské pražírny Mitte je charakteristická tóny sušeného ovoce, kakaa a rebarborového koláče.
Vysočina v oblasti Cauca je vhodná pro výrobu kvalitní kávy díky vysoké nadmořské výšce a blízkosti rovníku a okolních hor, které chrání kávu před vlhkostí Tichého oceánu. Výsledkem je proto stabilní klima po celý rok s bohatou sopečnou půdou.
Suché anaerobní zpracování dává této kávě výraznou sladkost, šťavnatost a aciditu, které se podobá vínu. Sladký aftertaste i středně plné tělo je umocněno chutí kakaa. Na plné chuti tohoto šálku se také podílí specifické zacházení při jejím zpracování. Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1950 - 2100 m.n.m.
- Farma: 8 různých farmářů