Představujeme vám nevšední kávový poklad z daleké Kolumbie – zrnka La Muralla! Tato výjimečná káva v sobě ukrývá bohaté tóny šťavnatých čerstvých pomerančů s nádechem citrónu s limetkou a nakonec pohlazení v podobě sladkého červeného jablka. Se skvělou kombinací pražení Scotta Rao pražírny Prodigal má káva opravdu velký potenciál stát se vaším novým favoritem. S přímočarým ovocným profilem je ideální pro milovníky kávy, kteří hledají něco výjimečného jak na filtr, tak espresso!
Tato káva je výsledkem spolupráce mnoha pěstitelů v jižní části regionu Huila, kteří jsou kolektivně známí jako La Muralla. Importér této kávy, společnost Osito, dlouhodobě pracuje v tomto regionu na budování silnější infrastruktury a na odstraňování bariér mezi farmáři a kupci. Tato iniciativa představuje nejen obchodní příležitost, ale i přátelské spojení mezi těmi, kteří vyrábějí kávu, a těmi, kteří ji s láskou pijí. Umožňuje vznik kávy, za kterou stojí skutečné lidské příběhy a pečlivá práce zapálených farmářů.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.