Výběrová káva Kolumbie La Falda z liberecké pražírny Nordbeans s charakteristikou čokolády, karamelu a broskví.
Tato káva od pěstitele Guillerma Rojase (čteme „Gijerma Rochase“) se umístila mezi deseti nejlepšími mikroloty v soutěži Acevedo Cup 2018. Guillermo patří k mladší generaci pěstitelů (*1982), která bude do budoucna nesmírně důležitá – věkový průměr kolumbijských farmářů přesahuje 50 let. Právě soutěže jako Acevedo Cup jim ukazují, že produkce výběrové kávy má pro smysl a přináší ekonomický i reputační benefit. Na farmě La Falda se káva pěstuje zhruba na ploše 2,5 Ha, které v době sklizně obhospodařují 4 sběrači. Po promytí se káva 18 hodin fermentuje a následně suší – z výnosů letošní sklizně chce Guillermo pořídit pro sušení vyvýšené postele. My jsme ji vybrali jako zástupce tradičního pěstitelského regionu Huila, hladkou a jemnou kávu s tóny karamelu a broskví. Zrnka pražíme především na filtr.
- Charakteristika: ČOKOLÁDA - KARAMEL - BROSKVE
- Druh: Arabika (Colombia, Castillo)
- Proces: promytý
- Původ: 1500 m n.m., region Acevedo, Huila, pěstiel Guillermo Rojas
- Partner: Collaborative CS (Acevedo Cup 2018)
- Použití: filtr