Nenechte si ujít kávu, která vyhrála letošní soutěž Barista roku 2023! Slaďounká kávička z Kolumbie uchvátila porotu soutěže a zajisté uchvátí i další milovníky zralých třešní, mandarinek a citronové trávy. Šálek, který si připravíte, bude vyvážený krémovými nugátovými tóny. Káva je pražena na espresso a její sladký chuťový profil bude vhodný i do cappuccina či latte.
Barista roku 2023!
Pražírna Rebelbean poslala na soutěž Barista roku Denise Kramáře přesně s touto kávičkou. Denis soutěž vyhrál (a tím obhájil svůj titul), a to už o něčem vypovídá.
Zrnka této kávy vypěstoval farmář John Hurtado, který je znám pro vysazování nových odrůd, zlepšování zpracování a obecně vysokou kvalitu kávových zrn. Nebál se ani odrůdy Wush Wush, ze které jsou tato konkrétní zrnka. Ta je ve světě výběrovky poměrně nová. Kromě Kolumbie se jí daří i v Panamě. Kávy z jejích zrnek jsou plné svěžích ovocných tónů a občas překvapí i bylinným aroma.
Proč je kávička tak pěkně sladká? To je jednoduché. Byla zpracována suchou metodou s prodlouženou anaerobní fermentací. To znamená, že třešně měly více času nasáknout ovocnou sladkost z vlastní dužiny. Jejich následné pomalé sušení chuť zacelilo a vy si ji teď můžete užít.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.