Funky kafe pro každého správného milovníka ovocných kávových bomb! Tahle experimentální zrnka z Kolumbie vás přenesou na sluncem rozpálené plážové lehátko. Nevěříte? Jedinečná kávová fermentace s pomocí dehydratované mučenky a vinných kvasinek vás jistě přesvědčí. Konkrétně se tedy můžete těšit na pronikavé tóny mučenky v kombinaci s tóny všelijakého tropického ovoce. Výsledkem je tak jedinečná ultra juicy chuť!
Jairo Arcila je třetí generací pěstitelů kávy z kolumbijské provincie Quindío. Je ženatý s Luz Helenou Salazarovou (další známou kávovou tváří) a mají spolu dvě děti, Carlose a Felipeho Arcila, kteří jsou spoluzakladateli společnosti Cofinet. Jairovo první zaměstnání bylo u druhého největšího kolumbijského vývozce, kde pracoval jako manažer mlýna více než 40 let až do svého odchodu do důchodu v roce 2019. Svou první kávovou farmu Finca La Esmeralda koupil Jairo v roce 1987 a právě zde vysadil svůj první kávovník odrůdy Caturra. Měl to štěstí, že si vedle práce na plný úvazek mohl vydělávat produkcí kávy na své farmě. Za své úspory se Jairovi postupně podařilo koupit pět dalších farem. Po Esmeraldě přišly na řadu Villarazo, Mazatlan, Santa Monica, Maracay a poté Buenos Aires. Nyní, v období sklizně, může Jairo poskytovat práci místním obyvatelům a vytvářet tak pozitivní ekonomický dopad na komunitu. Od svých synů získal velký přehled a zkušenosti při sběru, třídění a zpracování kávy. Tyto poznatky Jaira posílily a daly mu nástroje potřebné k prezentaci fantastických káv s úžasnými profily z tohoto regionu.
Tato šarže byla vystavena suché anaerobní fermentaci trvající 48 hodin, během níž byly do anaerobního prostředí přidány dehydratované mučenky a vinné kvasinky. Později byla káva umístěna na vyvýšená lůžka smíchaná s dehydratovanou marakujou pod 35 C, dokud nebylo dosaženo ideální vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1.200 – 1.350 m n. m.
- Producent: Jairo Arcila