Kolumbie JAIRO ARCILA - mučenka

od Sweet Beans Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Sweet Beans Coffee
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Quindìo
Odrůda
Castillo
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Mučenka, Tropické ovoce
Cuppingové skóre
88/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Funky kafe pro každého správného milovníka ovocných kávových bomb! Tahle experimentální zrnka z Kolumbie vás přenesou na sluncem rozpálené plážové lehátko. Nevěříte? Jedinečná kávová fermentace s pomocí dehydratované mučenky a vinných kvasinek vás jistě přesvědčí. Konkrétně se tedy můžete těšit na pronikavé tóny mučenky v kombinaci s tóny všelijakého tropického ovoce. Výsledkem je tak jedinečná ultra juicy chuť! 

Jairo Arcila je třetí generací pěstitelů kávy z kolumbijské provincie Quindío. Je ženatý s Luz Helenou Salazarovou (další známou kávovou tváří) a mají spolu dvě děti, Carlose a Felipeho Arcila, kteří jsou spoluzakladateli společnosti Cofinet. Jairovo první zaměstnání bylo u druhého největšího kolumbijského vývozce, kde pracoval jako manažer mlýna více než 40 let až do svého odchodu do důchodu v roce 2019. Svou první kávovou farmu Finca La Esmeralda koupil Jairo v roce 1987 a právě zde vysadil svůj první kávovník odrůdy Caturra. Měl to štěstí, že si vedle práce na plný úvazek mohl vydělávat produkcí kávy na své farmě. Za své úspory se Jairovi postupně podařilo koupit pět dalších farem. Po Esmeraldě přišly na řadu Villarazo, Mazatlan, Santa Monica, Maracay a poté Buenos Aires. Nyní, v období sklizně, může Jairo poskytovat práci místním obyvatelům a vytvářet tak pozitivní ekonomický dopad na komunitu. Od svých synů získal velký přehled a zkušenosti při sběru, třídění a zpracování kávy. Tyto poznatky Jaira posílily a daly mu nástroje potřebné k prezentaci fantastických káv s úžasnými profily z tohoto regionu.

Tato šarže byla vystavena suché anaerobní fermentaci trvající 48 hodin, během níž byly do anaerobního prostředí přidány dehydratované mučenky a vinné kvasinky. Později byla káva umístěna na vyvýšená lůžka smíchaná s dehydratovanou marakujou pod 35 C, dokud nebylo dosaženo ideální vlhkosti.

  • Nadmořská výška: 1.200 – 1.350 m n. m.
  • Producent: Jairo Arcila

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5368 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice