Pražírna Sweet Beans si pro vás připravila tuto lahůdku. Parádní ovocná Kolumbie, experimentálně zpracovaná a plná ovocných chutí. Najdete zde tóny jahod a tropického ovoce a jahodového džemu. Vyzkoušejte tuto funky kávičku i vy!
Jairo Arcila je třetí generací pěstitele kávy z kolumbijského města Quindío. Je ženatý s Luz Helenou Salazarovou a mají spolu dvě děti, Carlose a Felipeho Arcila, kteří jsou spoluzakladateli společnosti Cofinet. Jairovo první zaměstnání bylo u druhého největšího kolumbijského vývozce, kde pracoval jako manažer mlýna více než 40 let až do svého odchodu do důchodu v roce 2019. Svou první kávovou farmu Finca La Esmeralda koupil Jairo v roce 1987 a právě zde vysadil svůj první pozemek s odrůdou Caturra.
Měl to štěstí, že si produkcí kávy na své farmě mohl vedle svého zaměstnání na plný úvazek vydělávat na plný úvazek. Ze svých úspor se Jairovi postupně podařilo koupit dalších pět farem. Po Esmeraldě následovaly Villarazo, Mazatlan, Santa Monica, Maracay a pak Buenos Aires. Nyní, v období sklizně, může Jairo poskytovat práci místním obyvatelům a vytvářet tak ekonomický dopad na komunitu. Od svých synů získal mnoho znalostí a zkušeností při sklizni, třídění a zpracování kávy. Tyto znalosti Jaira posílily a daly mu nástroje potřebné k prezentaci fantastických káv s úžasnými profily z této oblasti.
Tato šarže byla podrobena suché anaerobní fermentaci trvající 48 hodin, během níž byly do anaerobního prostředí přidány dehydratované jahody a vinné kvasinky. Později byla káva umístěna na vyvýšená lůžka smíchaná s dehydrovanými jahodami při teplotě nižší než 35 stupňů, dokud nebylo dosaženo ideální vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1200 - 1350 m n. m.