Pokud máte chuťové pohárky naladěné na sladké chutě, měli byste zkusit tuto kávičku od dánské pražírny The Coffee Collective. V šálku této promyté kávičky z Kolumbie hledejte květinové tóny růží, a šťavnaté aroma malin, hroznů a jablek, což dohromady vytváří dokonalou kombinaci pro všechny vyznavače čistých a sladších šálků.
Rodina Casallas se skládá z matky Olimpy Torrés, otce Dona Jaimeho a jejich syna Jaime Andrese. Společně mají farmu, El Prado. Farma se nachází v údolí a kávová pole se táhnou od jejich domu až k horám. Jaime je mladý a ambiciózní člověk. Před několika lety převzal farmu svého otce, Dona Jaimeho, když se oba rozhodli vyrábět výběrovou kávu. Jeho otec, který stále pracuje na farmě, také pomáhá Jaimeovi s řízením „El Desarollo“, což je sdružení, které sdružuje stovky farmářů z regionu Huila. Sdružení usnadňují proces, logistiku a obchod s kávou. Jaimeovo sdružení přijímá pouze kávu, která splňuje specifická kritéria požadovaných kvalit.
Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu.
- Nadmořská výška: 1560 m n. m.