Opravdové potěšení pro fanoušky bohatých naturálních espress. Česká pražírna Nordbeans zvolila sladkou kávu s mohutným tělem plným maracuji, mléčné čokolády, višní a výrazným aromatem.
Pro tuto kávu byl vybrán lot odrůd Caturra a Castillo od Delfina Carvajala z Kolumbie. Delfin řídí rodinnou farmu El Corozal v regionu Huila. Stejně jako ostatní producenti čelí výzvám kávového průmyslu. I proto úzce spolupracuje s The Coffee Quest, kteří mu pomáhají se zvyšováním kvality produkce a zpracování. Díky této spolupráci si můžete letos v létě užívat parádní espresso.
Ručně a čerstvě utržené kávové plody byly uzavřeny v prostředí bez přístupu kyslíku po dobu 72 hodin. Tímto způsobem se podporují specifické mikrobiální interakce, jejichž výsledkem je ovocná káva s komplexními bobulovými a čokoládovými tóny. Po fermentaci se třešně promyjí a poté se na vyvýšených sušících lůžkách suší na přímém slunci. Kávové třešně se průběžně otáčejí, aby se podpořilo rovnoměrné sušení; úplné usušení trvá asi tři týdny.
- Nadmořská výška: 1500 m n.m.
- Farma: Finca El Corozal