Výběrová káva Kolumbie FINCA EL PARAISO z německé pražírny van Gülpen Coffee Roasters je charakteristická tóny malin, vanilky a rebarbory.
Diego Samuel Bermúdez byl jedním z prvních v Kolumbii, který začal experimentovat s fermentačními procesy přidáním různých typů mikroorganismů a kvasinek. Nyní vyvinul různé recepty, které se dají opakovat, aby mohl své profily vyrábět na požádání. Základem je přísný režim zpracování téměř průmyslového stylu, kde je klíčová čistota a kontrolované prostředí.
Pro tento složitý a pracně náročný proces kávové třešně kvasí ve vzduchotěsných plastových nebo kovových sudech. Kávové třešně jsou ručně sklizeny, přičemž jsou vybírány pouze ty nejzralejší plody. Všechny třešně se důkladně promyjí filtrovanou vodou, aby se odstranily veškeré mikroorganismy přítomné na slupkách. Poté představí své vlastní recepty pomocí mikroorganismů, které použije do procesu fermentace. Řídí úroveň kvašení sledováním teploty a PH. Jeho proces tepelného šoku pomocí studené a teplé vody zaručuje, že samotná zrnka lépe absorbují velkolepé chutě a vůně.
- Producent: Diego Samuel Bermúdez Tapia
- Nadmořská výška: 1.930 m.n.m.