Vyvážené, sladké a plné s jemně vyladěnou kyselinkou. Kolumbie ENCISO z dánské pražírny The Coffee Collective splní vše, co byste si od filtru mohli přát. Hořkost kakaa, sladkost medu a acidita meruněk.
Rodina Enciso pěstuje svou kávu ve strmém, kopcovitém terénu, který mimikuje prostředí úrodného deštného pralesu. v tomto úžasném prostředí. Edith Enciso, Wilson Rodriguez a jejich syn Wilson Eduardo sdílí vášeň pro řemeslné pěstování vysoce kvalitní kávy. Každý z nich obhospodařuje své vlastní pole na 14-hektarovém pozemku. Pěstují především odrůdy Colombia a Caturra, které dohromady vytvářejí sladkou a aromatickou kávu. Káva je sbírána ručně a kontrola kvality probíhá v celém procesu zpracování několikrát.
Na základě dlouhodobé spolupráce pražírna oceňuje kvalitu kávy bonusem ve výši 70% tržní ceny. Díky tomu může rodina Enciso nadále pěstovat vysoce kvalitní kávu.
Tato zrnka byla zpracována promytou metodou. Po ruční sklizni zralých červených kávových třešní jsou přesunuty do mechanického stroje, kde je odstraněna jejich slupka. Pod touto slupkou se nachází sliznatá vrstva, která je odstraněna v promývacích kanálech, kam jsou třešně dále přesunuty. Po procesu promývání se kávové třešně přesunou na vyvýšené africké postele, kde se na Slunci suší, aby došlo ke zmírnění vlhkosti a bylo docíleno její požadované úrovně. Při tomto procesu se káva neustále převrací a kontroluje její kvalita, aby bylo zajištěno rovnoměrné prosušení.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.
- Producenti: Edith Enciso and Wilson Rodriguez