Tuto kávičku z Kolumbie si rozhodně nebudete chtít nechat ujít. Pražírna Crankhouse Coffee přichází s experimentálně zpracovanou kávu, která nabízí neodolatelné aroma růžového grepu, jasmínu a citronové trávy. No prostě dokonalá volba pro všechny milovníky kávy, kteří si chtějí užít ten pravý zážitek.
Sebastian Ramirez je čtvrtou generací kolumbijských pěstitelů kávy, kteří již více než deset let spravují rodinné pozemky. El Placer znamená v angličtině "Potěšení" a farma se nachází v srdci El Eje Cafetero (kávové zóny) v Calarcá v provincii Quindío v nadmořské výšce 1744 m. Sebastian a jeho tým přistupují k zemědělství udržitelným způsobem, vyhýbají se používání herbicidů a každé dva měsíce odstraňují plevel. Prioritou je pro ně zdraví půdy, což vede ke zdravým rostlinám a znatelně se projevuje na úrovni šálků výsledné kávy. Sebastian také podporuje nadaci Bienestar Animal, která se stará o opuštěná zvířata, a několik zachráněných zvířat adoptoval a poskytl jim nový domov na své farmě.
Tento lot je zpracován metodou 'Black Honey CM Session' což je Sebastianem popsáno jako zcela nová technika, kterou vyvinul s použitím mikrobiální směsi získané z místní flóry. Ta se přidává do směsi 1 litru vody a 50 ml melasy, ve které třešně 48 hodin anaerobně fermentují. Tento postup se provádí s konkrétním záměrem, aby se zvýraznily vlastnosti konkrétní odrůdy a aby se v šálku zvýraznily nejlepší vlastnosti podporující citrusové a květinové tóny.
- Nadmořská výška: 1744 m n. m.