Kolumbie EL AGUACATE HONEY

od Prodigal Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Prodigal Coffee
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Nariňo
Odrůda
Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Medové (honey)
Chuťový profil
Ananas, Pomelo
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Nenechte si ujít jedinečnou kávovou lahůdku od americké pražírny Prodigal Coffee. Šálek této kávy z Kolumbie, zpracované honey metodou, se pyšní svým intenzivně ovocným aroma ananasu a pomela. Užijte si každý doušek této výjimečné kávičky i vy!

Finca El Aguacate se nachází v oblasti Arboleda, v kolumbijském regionu Nariño. Tato oblast má průměrnou teplotu 19 stupňů Celsia a nachází se v nadmořské výšce 2000 metrů. Gabriel vede rodinnou farmu již 15 let s pomocí své ženy a čtyř dětí. Gabriel a jeho rodina se živí také pěstováním rostlin, jako je kukuřice, juka a fazole. Tyto plodiny také poskytují stín, který chrání jeho kávovníky před přímým slunečním zářením. Navzdory omezením a výzvám, které tato oblast přináší, Gabriel a jeho rodina nadále tvrdě pracují na zlepšování svých konzervativních výrobních postupů.

Při honey procesu zůstává na kávových zrnech během zbavování slupek určité množství slizu a dužiny. Tento povlak zůstává na zrnu během fermentace a sušení, čímž přispívá k množství cukrů absorbovaných zrnem a ovlivňuje chuťové tóny výsledného šálku. Množství zbývajícího slizu určuje typ honey procesu - white, yellow, red nebo black ve vzestupném pořadí podle koncentrace slizu. Při správném zpracování mohou kávy získat poměrně hodně sladkosti a chuti a zároveň zůstat čisté. Při práci s kavámi zpracovanými honey metodou se často upřednostňují vyvýšené sušící lůžka (někdy označovaná jako africká sušící lůžka), protože umožňují dodatečné proudění vzduchu. Vzduch zajišťuje rovnoměrné sušení zrn a snižuje výskyt plísní a bakterií. Na druhou stranu jsou někteří pěstitelé zvyklí používat sušení na terase vystavené slunci, které vyžaduje pravidelné shrabování zrn, aby se zabránilo vzniku plísní. Celková doba fermentace a sušení závisí na těchto rozhodnutích a také na okolní teplotě a vlhkosti, ale při zpracování metodou red honey je třeba bez problémů počítat se dvěma týdny od depulpingu až do ukončení sušení.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5371 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice