Výběrová káva Kolumbie DESAROLLO z dánské pražírny The Coffee Collective je charakteristická tóny karamelu, zralých švestek a pekanových ořechů.
Pěstováním Arabiky se živí téměř 2 miliony Kolumbijců. Do světa ročně vyvezou přes 890 000 tun pověstně dobré kávy. Pochází z menších farem o rozloze 2,5 až 6 hektarů, kde plody rovnou zpracovávají. Zrna suší na takzvaných afrických postelích nebo v sušárnách, v závislosti na povětrnostních podmínkách. Producenti Kolumbie nakupují kávu od několika farmářů z celé oblasti Huila. Region má díky nadmořské výšce a půdě výborné podmínky pro pěstování kávy. Působí zde mnoho menších farmářů a přes 300 000 lidí je zde na pěstování kávy příjmově závislých. El Desarrollo je družstvo, kde každý zemědělec má svůj vlastní mokrý mlýn. Na tuto kávu přispělo 36 farmářů fazolemi. Kávu z El Desarrollo získává pražírna od roku 2012.
- Producent: El Desarollo
- Nadmořská výška: 1.500 - 1.900 m.n.m.
- Sklizeň: Říjen - Leden