Výběrová káva Kolumbie CASA NEGRA ze slovenské pražírny Sweet Beans Coffee je charakteristická tóny sladkého karamelu a mandarinek.
Oblast Nariño nabízí nejvyšší nadmořskou výšku, ve které se káva v Kolumbii pěstuje, což v kombinaci s velmi nízkými teplotami znamená ideální podmínky pro pěstování kávovníků. Zrnka tak dozrávají pomaleji a mohou mít vyšší koncentraci cukru. Dalším důležitým faktorem, který činí kávu z této oblasti tak jedinečnou, je bohatá půda. Na rozdíl od mnoha jiných oblastí Kolumbie je půda v Nariño mimořádně bohatá na sopečný popel, a to především díky vysoké sopečné činnosti v této oblasti. Sopečný popel v půdě je obvykle bohatý na živiny a přispívá k mnohem zdravějším rostlinám a vyšší komplexnosti kávy v šálku. Tato oblast je velmi vlhká a srážky mohou být v průběhu roku poměrně intenzivní. Kupodivu každý rok právě v době sklizně vychází slunce, které vytváří nejlepší podmínky pro sběr, zpracování a následné sušení kávy. Profil šálku se vyznačuje citronovými, grapefruitovými, karamelovými a oříškovými tóny.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Následně se zrnka suší, většinou na vyvýšených afrických postelích, do dosažení optimální vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1.800 - 2.200 m n. m.