Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Kolumbie ATUNKAA - bezkofeinová

od Father's Coffee Roastery

5.0(3 hodnocení)
429 Kč vč. DPH (1,43 Kč / 1g)
Skladem > 5ks
Můžete mít zítra od 08:00 Další možnosti doručení

Typ balení:

 
Datum pražení
05.12.2024 (9 dnů)
Pražírna
Father's Coffee Roastery
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Kolumbie - Piendamó
Odrůda
Caturra, Castillo, Colombia
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Třtinový cukr, Bílý čaj, Pomerančový dort
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Ochutnejte “spánek a ospalé sny” - to je překlad názvu této kávičky z indiánského jazyka Wayuunaiki. A že ostravský taťka a mamka z pražírny Father's ví, jak na bezkofeinovku. Tato kávička chutná po svěžím pomerančovém koláči, má sladkost třtinového cukru pěstovaného v Kolumbii ajemné aromatické tělo po bílém čaji. Díky sugarcane metodě dekofeinizace se tak tato káva může stát mimo jiné i součástí vašeho každodenního večerního rituálu.

Společnost Siruma Coffee vznikla před pěti lety se záměrem exportovat kávu vysoké kvality ze tří regionů Kolumbie – Cauca, Caldas a Tolima. S důrazem na sociální aspekt a transparentnost spolupracují převážně s indiánskými komunitami, které pěstují skvělou kávu, ale potřebují pomoct s jejím prodejem a vývozem. Název Siruma pochází z jazyka Wayuunaiki (indiánské obyvatelstvo severní Kolumbie) a znamená “nebe a obloha”. Ze stejného jazyka pochází název této kávy Antukaa.

Káva se sklízí velmi zralá, takže obsah cukru je vyšší. Na začátku zpracování se v nádržích s vodou odstraní tzv. „floaters“, aby se pro další zpracování použily jen ty nejlepší třešně. Ty jsou dále přemístěny do mechanického sila, kde je teplota 28°C a po dobu přibližně 48h se káva dehydratuje na 20% vlhkosti. Další fází je proces vlhké oxidace: 24hodinová fermentace v uzavřených 25kg sáčcích (podobných GrainPro). Posledním krokem v procesu je sušení, které probíhá ve dvou krocích. Nejprve jsou třešně přemístěny zpět do mechanického sila, kde se suší při teplotě 37°C, dokud se vlhkost nedostane na 15 %. Nakonec se dosuší v parabolických sušičkách na 10 % vlhkost. Tento proces proběhl z u této kávy v závodě DESCAFENOL udržitelným a přírodním způsobem, pomocí výtažku z cukrové třtiny.

Castillo je nejrozšířenější kávová odrůda pěstovaná v Kolumbii. Charakterizuje jí vysoká odolnost proti kávové rzi a malé keře, díky kterým může být hustě sázená. To pak znamená velké množství plodů na relativně malém prostoru. Castillo produkuje kávu s dobrou chuťovou kvalitou a má významný podíl na kolumbijské kávové produkci. Caturra je jednou z nejznámějších a nejrozšířenějších odrůd kávy. Jedná se o mutaci odrůdy Bourbon, která byla objevena v Brazílii. Caturra je známá svým vysokým výnosem a dobrou kvalitou chuti. Tato odrůda je u farmářů oblíbená pro svou schopnost rychle a dobře růst, což zvyšuje efektivitu sklizně.

  • Nadmořská výška: 1.700 - 1.900 m n. m.

Další kávy od Father's Coffee Roastery

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (3x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
3 z 3 uživatelů
Yijie ověřený zákazník Zobrazit originál 30. Květen
Doporučuje produkt
300g
Baví mě s tím dělat espresso. Líbí se mi kyselost, kterou káva přináší.
Můžete z ní udělat filtrovanou kávu, ale neříkám, že patří mezi nejlepší filtrované kávy bez kofeinu, jaké jsem kdy vyzkoušel. Stále to chutnalo docela "bez kofeinu"
ALESSANDRO ověřený zákazník Zobrazit originál 14. Květen
Doporučuje produkt
300g
opravdu dobrá kyselost a málo pražení
filtrovaná pečeně bez kofeinu je poměrně vzácná a toto je skvělý příklad
dlouhé poměry dělají to duté opravdu snadno
Recept
Způsob přípravy: Switch
Káva (g): 16
Voda (g): 250
Teplota vody: 91c
Bruska (nastavení): 650um
Postup: (otevřete) přidejte 125 g, nechte vykvést a sceďte (zavřeno) přidejte 125 g, počkejte 1:30 min, otevřete a sceďte
Daniel Kritinar 2. Květen
Doporučuje produkt
300g
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 12/21
Voda (g): 200/350
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení):
Proces: Tetsu kasuya 4:6

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice