Výběrová káva Keňa NDIMI z britské pražírny Square Mile je charakteristická tóny černého rybízu, broskví a ibišku.
Prací stanice Ndimi je součástí družstva Inoi Farmers' Coop v Kerugoya v Kirinyaga a je známá stálou produkcí kávy vynikající kvality. Směs typických keňských odrůd SL28, SL34, Ruiru 11, Batian, Ndimi nabízí náročný a zároveň zvláštní chuťový profil.
Navzdory blízkosti Etiopie se káva v Keni pěstovala až od roku 1893, kdy "Otcové Ducha svatého" (francouzští katoličtí misionáři) dovezli kávovníky z ostrova Réunion a vysadili je poblíž Mombasy. V roce 1896 byly zavedeny první plantáže v okrese Kiambu-Kikuyu, velmi úrodné oblasti, kde se již v roce 1912 rozrostly velké plantáže o několika hektarech. Pěstovaly se zde především odrůdy Bourbon a Mokka. Zatímco zásluhy o zavedení kávy v Keni odpovídají katolickým misionářům, byli to angličtí osadníci, kteří urychlili význam kávy v keňském hospodářství. Velkoplošná produkce kávy a dalších plodin byla silně zvýšena za účelem jejich vývozu do Evropy, aby bylo možné zaplatit neúměrné dluhy vzniklé výstavbou železnice spojující Ugandu s přístavem Mombasa v roce 1901.Po získání nezávislosti Keni na Britském impériu v roce 1963 si dlouholeté zkušenosti a rozsáhlé znalosti o produkci kávy velmi dobře osvojili drobní místní zemědělci, což vedlo k vysokým standardům kvality, kterými je dnes keňská káva známá ve světě.
Zrna jsou zpracována promytou metodou, díky které vynikne jemný chuťový potenciál. Po ruční sklizni zralých červených kávových třešní jsou přesunuty do mechanického stroje, kde je odstraněna jejich slupka. Pod touto slupkou se nachází sliznatá vrstva, která je odstraněna v promývacích kanálech, kam jsou třešně dále přesunuty. Po procesu promývání se kávové třešně přesunou na vyvýšené africké postele, kde se na Slunci suší, aby došlo ke zmírnění vlhkosti a bylo docíleno její požadované úrovně. Při tomto procesu se káva neustále převrací a kontroluje její kvalita, aby bylo zajištěno rovnoměrné prosušení.
- Nadmořská výška: 1 600 m n. m.