Máme tu něco pro milovníky ovocných káv na filtr. Jedná se o tuto promytou kávu z Keni od české pražírny Fiftybeans. Naprosté přednosti této kávy jsou čistota a šťavnatost v chuti. Ovocnost a sladkost pomeranče se krásně doplňuje s tóny malin a rybízu, a jemnou dochuť zajišťuje karamel. No prostě skvělá volba na ovocný filtr.
Pražírna využívá pražičku Loring S15 Falcon, která je zajímavá tím, že využívá jako hlavní zdroj šíření tepla horký vzduch. Pražiči tak umožňuje lepší a jednodušší manipulaci se samotnými chutěmi. Díky tomu si tato káva zachovala příjemnou šťavnatost a přirozenou nasládlost. Tuto kávu si kvůli tmavšímu stupni pražení nejlépe vychutnáte například v moka konvičce nebo klasickém pákovém kávovaru.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích.Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.