Sladká, lehká a acidní. Přesně tak je popisována kávička z Keni od dánské pražírny Coffee Collective. V šálku vás vlídně přivítá osvěžující vůně malin, rebarbory a citrusového ovoce s jemnými květinovými podtóny. Vychutnejte si šálek této ovocné a vyvážené kávičky i vy.
Továrna Karimikui je součástí družstva Rungeto Society, které tvoří 850 drobných zemědělců a které řídí Zablon Kamongo. Toto družstvo bylo založeno v roce 1997 a je známé svou mimořádně vysokou kvalitou produkce. Tato továrna se již několik let proslavila jejich výkony a hodnoceními na cuppingovém stole. V Karimikui se totiž káva pečlivě zpracovává, aby se pak plně projevila její chuť a aroma, a poskytuje tak skutečně příjemný šálek kávy.
Při zpracování promytou metodou jsou třešně nejprve loupačkou zbaveny slupky a dužiny za pomoci kovových disků. Následně jsou zrna fermentována v tancích, což umožňuje oddělení pozůstatků dužiny. Poté probíhá promývání zrn vodou, aby byly odstraněny zbývající zbytky cukru. Káva je poté sušena na slunci nebo pomocí mechanických sušiček a vyznačuje se čistším profilem a vyšší aciditou s rozvinutými ovocnými chutěmi.
- Nadmořská výška: 1 600 - 1 800 m n. m.