Výběrová káva Keňa KAMWANGI z šumperské pražírny Pikola je charakteristická tóny rebarbory, červeného pomeranče.
Stanice Kamwangi leží ve střední provincii v oblasti Kirinyaga. Přes 1000 drobných pěstitelů vozí svou kávu právě sem. Dohromady pěstují kávu na 250 keřích, které rostou mezi banánovníky, makadamskými ořechy a fazolemi. Rozmanitá půda dodává keřům ideální podmínky. Kooperativa Kamwangi je členem Rainforest Alliance, která svým členům zaručuje vzdělání v oblasti zlepšování kvality, zpracování kávy a zvýšení produkce. Členové kooperace mohou také využít systém kreditů, který jim pomáhá se snadnějším financováním nákladů a školními poplatky. Třešně jsou ručně sbírány členy kooperativy a následně doručeny do stanice Kamwangi. Zde se ve vodních kádích oddělí nezralá zrnka od zralých a ta se následně uzavřou ve fermentačních nádobách. První fáze fermentace trvá 24 hodin, poté se zrnka promyjí čistou vodou a následuje druhá fermentace, která trvá 12-24 hodin. Následně se zrnka zbaví pergamenu a přichází důsledná fáze sušení, která zabere zhruba 10 dnů.
- Producent: sdružení menších farmářů
- Oblast: Kirinyaga
- Zpracování: promyté (washed)
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.
- Odrůda: SL28, SL34