Německá pražírna The Barn vám přináší keňu GIAKANJA s bohatým a komplexním profilem. Jas brusinek a kůra pomeranče jsou vyváženy hloubkou a sladkostí nugátu. Při ochlazení sladkost zesílí a objeví se jemné květinové tóny.
Nyeri je považováno za jednu z nejlepších oblastí pěstování kávy v Keni. Farmy družstva Giakanja Farmers Cooperative jsou malé, v průměru mají jen 250 až 350 stromů odrůd SL28 a SL34. Vysoká nadmořská výška regionu umožňuje kávovým třešním pomalu dozrávat a plně vstřebávat živiny z bohaté vulkanické půdy. Díky dvěma obdobím dešťů má družstvo výhodu dvou sklizní ročně. Nedávno získali farmáři agronomickou podporu od exportních partnerů Sucafina Kenya, která jim pomáhá maximalizovat úroveň jejich kávy a ekonomickou udržitelnost jejich farem. Díky lepšímu přístupu k informacím o kvalitě půdy díky využívání modernějších technologií a agronomické pomoci se zlepšuje zdraví stromů i kvalita třešní. Zemědělci mohou snížit svou závislost na dodatečných hnojivech, a přitom stále zvyšovat výnosy a dodávat kávu v kvalitě, kterou oceňují mycí stanice.
Kvalita keňské kávy je výsledkem standardů pěstování i zpracování. Členové družstva ručně sbírají pouze ty nejzralejší třešně a dodávají je do mycí stanice Giakanja. Zde dohlíží na pečlivé vizuální třídění a splavování třešní pracovník, který přijímá pouze ty nejlepší třešně, které poskytnou požadovaný chuťový profil.Po roztřídění v mycí stanici se třešně drtí a fermentují. Poté se káva umyje a uloží k sušení na vyvýšených lůžkách. Pracovníci vrstvy často hrabou, aby zajistili rovnoměrné sušení. Během nejteplejší části dne sušící pergamen přikrývají, aby se udrželo pomalé a rovnoměrné sušení, a v noci, aby se zrna chránila před vlhkostí.
- Nadmořská výška: 1750 m n.m.
- Producent: Giakanja Farmers Cooperative