Ostravská pražírna Father´s vám otevře mysl a chuťové pohárky. Přichází totiž jejich kávový zážitek, který vás zavede až na úrodné svahy Mount Kenya. Jejich novou kávu na filtr charakterizuje překvapivý a bohatý profil, kde vás na první lok očaruje nádechem rebarborového koláče. To je pouze začátek; v další fázi se objevují tóny svěžího bergamotu a heřmánku, což kávě dodává jemnost a komplexnost. Na závěr se setkáte s odstínem rybízu, který vám připomene letní dny plné svěžesti. Tato káva je jako melodická symfonie, kde každý tón představuje jedinečnou chuť, a všechny dohromady vytvářejí harmonický celek.
Tato nevšední káva pochází ze zpracovatelské stanice Gakuyuini, která se nachází necelou 1,5 hodiny od Nairobi. Zde, v nadmořské výšce 1600–1700 metrů, se 674 žen a 879 mužů stará o tři hlavní odrůdy kávy: SL 28, SL 34 a Ruiru 11. Tyto odrůdy nejenže dokonale vystihují unikátní klima a úrodnou vulkanickou půdu regionu, ale také odrážejí nezměrnou vášeň a odbornost místních farmářů. Každé zrno kávy, které k vám dorazí, je výsledkem nespočetných hodin práce, lásky a péče.
Pečlivé třídění sklizených třešní je začátkem procesu. Farmáři odstraní nezralé a přezrálé třešně, a poté pomocí loupačky oddělí slupku od dužiny. Následuje fermentace po dobu 16-24 hodin bez přítomnosti slunečního světla, po které se plody umyjí. Promytého zpracování docílí farmáři naložením třešní do nádrží s vodou až na 18 hodin. Sušení probíhá na afrických postelích po dobu 21 dní.
- Nadmořská výška: 1600 – 1700 m n.m.