Výběrová káva Indonesie PEGASING NATURAL z české pražírny Father's Coffee Roastery je charakteristická tóny fíkového džemu a jasmínu s kořenitou dochutí.
Promývací stanice a farma patřící panu Hendrovi a jeho rodině je unikátem v oblasti Pegasing, známé konvekčním mokrým zpracováním kávy. Do oblasti se rodina přistěhovala v roce 2006, kdy také koupili půdu a začali pěstovat kávu. Brzy začali zkoumat starou literaturu a sbírat informace od ostatních farmářů v Indonésii, kteří svou kávu zpracovávali jinou než promytou metodou. Chtěli zdůraznit unikátní chuťové charakteristiky, které káva má a od roku 2010 se proto věnují experimentálnímu zpracování. Investovali do vybavení a kávu dnes zpracovávají až 10ti různými způsoby. Založili také školku, kde pěstují odrůdu Abyssinia, která se jako první odrůda v Indonésii pěstovala. Kávové třešně byly vloženy do plastových pytlů, kde se fermentovaly bez přístupu vzduchu 48 hodin. Sušení probíhalo na vyvýšených postelích po dobu 20-25 dní v sušícím stanu s kontrolovanou teplotou a s pravidelným otáčením. Poté se káva 2x třídila na tzv. „density table“, který pomáhá odstranit nezralé třešně a nakonec se ještě 2x ručně přebrala.
- Farma: Team Pegasing
- Oblast: Pegasing
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1300 – 1500 m.n.m.
- Odrůda: Mix odrůd