Indonésie KERINCI - anaerobní honey

od Naga Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Naga Coffee
Země původu
Indonésie výběrová káva Indonésie
Region
Indonésie - Kerinci
Odrůda
Andung Sari, Sigarar Utang
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Mléčná čokoláda, Pomeranč, Tropické ovoce
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Od této výběrovky, pěstované na úpatí nejvyšší sopky Indonésie, neočekávejte nic menšího, než erupci tropické chuti s plným a štavnatým tělem a čokoládovou dochutí. 

Koerintji Barokah Bersama Cooperative je oceňovaná organizace pěstitelů kávy, která má 320 členů. Žijí a hospodaří na náhorní plošině na úpatí hory Kerinci na ostrově Sumatra. Hora Kerinci je s výškou 3 805 m n. m. nejvyšší sopkou Indonésie, je to nejvyšší bod ostrova. Je jednou z nejaktivnějších v zemi za poslední dvě století. Tyto erupce pomohly zachovat okolní oblasti svěží a zelené s úrodnou sopečnou půdou. Na Sumatře jsou farmy malé, v průměru mezi 0,5 a 2,5 hektary. Káva je pro zemědělce obvykle hlavní tržní plodinou, ale většina z nich pěstuje také zeleninu, brambory a ovoce pro vlastní potřebu. Na Sumatře přibývá iniciativ zemědělců, kteří se sdružují do družstev. Díky družstvům totiž nyní mohou sdílet zdroje, organizovat školení a vyjednávat lepší ceny. Na devět stanic družstva Koerintji Barokah Bersama dohlíží Triyono, řídí členy při fermentaci a pražení jejich kávy. Mají plně vybavené zázemí včetně degustační laboratoře.

Tento lot byl zpracován experimentální anaerobní honey metodou. Káva je nejprve ponořena do vody, aby se třešně oddělily podle hustoty. Poté je rozprostřena na vyvýšená lůžka, kde pracovníci odstraňují poškozené třešně a nečistoty. Následně jsou zralé třešně opět sesbírány a uzavřeny do vzduchotěsných plastových pytlů o hmotnosti 20 kg, které se skladují na chladném a suchém místě (pří teplotě 18-22 °C) po dobu 7 dnů. Po sedmi dnech se třešně vylisují a znovu se položí na vyvýšená lůžka, aby se usušily. Lůžka jsou umístěna v kopulích, které chrání kávu před deštěm nebo ostrým slunečním světlem. Pergamen se zde suší přibližně 20 až 23 dní. Po vysušení se káva ručně třídí.

  • Nadmořská výška: 1 400 - 1 700 m n. m.
  • Producent: Koerintji Barokah Bersama Cooperative
  • Sklizeň: 2022-2023

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5895 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice