Výběrová káva Honduras LA PAZ ze španělské pražírny Cocóra Coffee je charakteristická tóny citrusů, karamelu a čokolády.
Marcala je obec nacházející se v departementu La Paz na jihozápadě Hondurasu. Před několika lety existovalo velké družstvo, do kterého patřilo mnoho malých výrobců. Když se rozpadlo, družstvo opustilo všechny své producenty. Asi šedesát producentů se poté rozhodlo spojit své síly a vytvořit soukromou společnost s názvem COMSA (Café Organico Marcala). Káva se pěstuje v nadmořských výškách mezi 1 200 a 1 700 metry a sklízí se od prosince do února. Vyrábí ji několik partnerů COMSA za použití technik ekologického zemědělství. COMSA je soukromá společnost, která si dává záležet na udržitelnosti. Také spolupracuje ruku v ruce se svými farmami na podpoře přechodu od konvenčních zemědělských technik k ekologickému zemědělství podporovanému silnými hodnotami životního prostředí. Zhruba 700 producentů, kteří ve společnosti spolupracují, je pravidelně školeno v oblasti pěstování a ekologického zemědělství. Družstvo rovněž dotuje vzdělávání místních dětí s cílem pomoci budoucím generacím.
- Farma: COMSA coop.
- Oblast: Marcala, Montecillos
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1200 - 1700 m n. m.
- Odrůda: Red catuai , Icatu , Ihcafe 90
- Sklizeň: 2020/21
- Cuppingové scóre: 85.75