Náš tip pro milovníky vyvážené kávy - tato skvělá káva od pražírny The Barn. Tato káva z Hondurasu zpracovaná promytou metodou přináší elegantní kombinaci nugátu, makadamiových ořechů a vanilky, která se propojuje v harmonický celek. Dopřejte si kávu, která splní všechna vaše očekávání.
Marysabel a Moises mají velký podíl na rostoucí pověsti honduraské kávy. Marysabelin otec Don Fabio provozuje kávové farmy v okolí Marcaly. Po mnoha letech slabých zisků se rozhodl předat půdu své dceři Marysabel a jejímu manželovi Moisesovi Herrerovi. Moises do rodinného podniku zapojil své vlastní farmy a společně mají téměř 200 hektarů kávy rozdělených na různé farmy. Manželé Caballerovi dbají také na ekologickou udržitelnost svých farem. Velkou pozornost věnují zlepšování půdy na svých farmách, aby zajistili zdravé životní prostředí. Vyrábějí organické hnojivo z kravského a slepičího hnoje smíchaného s dužinou z kávových třešní a dalšího organického materiálu. Toto hnojivo se používá společně s některými minerálními hnojivy, aby se kávovníkům dostalo potřebných živin. Na farmách se mimo jiné pěstují také pomeranče, avokáda, květiny, banány a další ovoce, které slouží sběračům k jídlu a vytváří na farmách biologickou rozmanitost, která zajišťuje dobré podmínky pro růst a v neposlední řadě také stín pro kávovníky.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.