Guatemala SERPIENTE

od Playground Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Playground Coffee
Země původu
Guatemala výběrová káva Guatemala
Region
Antigua
Odrůda
Catuai
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Čokoláda, Jahody, Vanilka
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Přichází káva, která vás pohladí svou sladkostí a zároveň okouzlí ovocnými tóny. Tato anaerobně zpracovaná kávička z Guatemaly od pražírny Playgroud Coffee nabízí bohatou sladkost čokolády vanilky společně s příjemně ovocným aroma jahod. Osvěžte i vy své chuťové pohárky touto lahodnou kávou.

Kávová oblast Antigua se rozkládá v údolí obklopeném třemi sopkami: Agua, Acatenango a Fuego. Káva pěstovaná v Antigue je obohacena sopečnou půdou a má tendenci dobře zadržovat vlhkost. Hlavním stínícím stromem v regionu Antigua je gravilea, která pomáhá chránit kávu před mrazem. Hlavní město v regionu se také jmenuje Antigua. Je kulturním centrem cestovního ruchu, protože je starobylým hlavním městem Mayů. Nárůst turistického ruchu přilákal do města mnoho místních obyvatel i cizinců. Demografický tlak vytváří v regionu poptávku po nemovitostech a zemědělci jsou lákáni lukrativními nabídkami na prodej své půdy. Klíčem k udržení kávy v oblasti je zajistit, aby zemědělci byli odměňováni za kvalitu, kterou produkují. V nadmořské výšce mezi 1300 a 1600 metry nad mořem poté leží farma Finca Gascon, na které byla vypěstována právě tato káva. V tak vysoké nadmořské výšce dozrávají třešně pomalu, čímž se maximálně využívá tento úžasný prostor. Felipe Contreras, teprve 26letý farmář, je jedním z mála producentů, kteří pěstovanou kávu také praží.

Aby byla zajištěna maximální šťavnatost, byla vybrána anaerobní metoda zpracování. Právě ta kávovým zrnům napomáhá udržet si ovocné a výrazné chutě, které všichni právě na anaerobkách tolik zbožňujeme! Kávové třešně uzavřeli na 96 hodin do barelů, kde fermentovaly bez přístupu vzduchu. Celý proces fermentace je v sudech pomalejší, než kdyby byl na vzduchu, protože bakterie potřebují k fermentaci vzduch. Následně celé třešně sušili na vyvýšených lůžkách po dobu 30 dnů.

  • Nadmořská výška: 1300 - 1600 m n. m.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5364 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice