Výběrová káva Etiopie THE KING OF GUJI - barrel aged ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny čokolády, whiskey, malin a rumu.
Guji je relativně nová a už poměrně známá oblast v pěstování kávy. Známou se stala zejména pro své jedinečné výrazné chuťové profily. Bobule The King of Guji byly vypěstované v džungli, která se nachází ve výšce 2 350 metrů nad mořem. Farmáři dodávají své plody do zpracovatelské stanice Sookoo v noci, aby minimalizovali možnost fermentace mezi sklizní odpoledne a dodávkou v noci. Na zpracovatelské stanici třešně projdou důsledným tříděním, ve kterém vybírají jen ty nedokonalé. Během procesu sušení jsou třešně uloženy na africké postele, kde jsou pravidelně otáčeny šestkrát denně. Celý proces sušení trvá 21 až 28 dní. Tato káva zrála u nás v pražírně v sudu z dubového dřeva ve kterém byla dříve slovenská whiskey. Pro tuto kávu jsme si zvolili způsob pražení omni roast. Proto jsou tyto zrnka vhodná na alternativní přípravy kávy, stejně jako na klasické espresso. V chuťovém profilu můžete najít čokoládu, whiskey, maliny a sladkou chuť rumu.
- Oblast: Ture Waji, Guji
- Zpracování: Barrel aged
- Nadmořská výška: 2350 m n.m.
- Odrůda: Heirloom
- Sklizeň: 4/2020