Otevřete své smysly a připravte se na kulinářský zážitek, který vám dodá spolehlivou energii pro celý den. Tato nová kávička z etiopského Rumu Damo je jednoduše pohádková. Upražili ji pro vás mistři kávy z Amsterdamu - pražírna DAK. Každé zrnko vás pozve k tajemství a radosti smyslů, s chuťovým profilem, který evokuje ovocné pochoutky jako svěží jahodové gelato, karambolu a slaďoučkou meruňku. Představte si, jak si každé ráno dopřáváte trošku luxusu v podobě tohoto bohatého, navoněného nápoje. Je to jako malý prázdninový výlet do tropického ráje, a to přímo ve vašem kávovém šálku.
Farmářská stanice Daye Bensy, odkud tato lahodná kávička pochází, založená v roce 1996, je synonymem vynikající kávy a odolnosti. V těžkých dobách, kterými etiopský kávový průmysl prošel, se jeho stanice ukázala jako referenční bod kvality a pružnosti. Jeho kávová zrna z Rumu Damo, ležícího ve výšce 2300 metrů nad mořem, dosáhla druhého a třetího místa v prestižní soutěži Cup of Excellence v Etiopii v roce 2020. Daye Bensa spolupracuje s různými komunitami nezávislých pěstitelů, od nichž získávají nejlepší kávové třešně pro další zpracování.
Co dodává kávě z Rumu Damo tak jedinečný charakter? Klíčem je metoda suchého, tedy naturálního zpracování. Kávové třešně jsou pečlivě vybrány a pak sušeny i s dužinou jako celek, což umožňuje maximální zachování všech chutí a aromatických látek. Tento proces dodává kávě nádhernou komplexnost a hloubku, kterou oceníte od prvního doušku až po poslední. Ať už jste dlouholetý konzument výběrové kávy nebo nováček v této oblasti, tato káva vás zkrátka nenechá chladnými.