Máme tu něco pro milovníky promytých Etiopek! Přímo tato zrnka jsou totiž ztělesněním všeho, co od dokonalé Etiopky očekáváme. Lehké aroma bezového květu a černého čaje skvěle doplní svěží kyselinka citronů a bílých broskví. Tohle kafe si prostě vychutnáte se vším všudy. Nehraje roli, jestli si připravíte horký šálek filtru nebo třeba cold brew. Tahle kávička vykouzlí úsměv na tváři v každém případě.
Společnost SNAP Specialty Coffee postavila v roce 2019 svůj nový mokrý mlýn v malé vesničce Danche s nadějí, že budou moci nakupovat výhradně červené třešně od farmářů z nedaleké vesnice Chelbesa. Jejich ambice se po dokončení projektu stala opravdu skutečností. Fermentační nádrže mokrého mlýnku byly postaveny z keramiky, která pomůže zajistit čirost zpracovávané kávy a také urychlit fermentaci díky udržení tepla uvnitř keramiky.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Právě tento oblíbený způsob zpracování výsledné kávě propůjčuje oblíbené čajové tóny, které tak milujeme.
- Nadmořská výška: 2.000 m n. m.