Výběrová káva Etiopie ODACO MURZIN ze slovenské pražírny Sweet Beans Coffees je charakteristická tóny červeného ovoce a limetky.
Tato káva z komunity SHANTAWENE je mikro-lot s názvem „ODACO“, aby odrážela mocnou kulturu obyvatel Shantawene, Sidamy. Káva pochází od 563 farmářů z oblasti Daye Bensa a to přímo z farmy Gatta Daye Bensa. Odaco je populární název stromu v Shantawene. Oblast Sidama se rozkládá na úrodných vysočinách. S ročními srážkami 2000–2200 mm jsou podmínky pro pěstování a zpracování kávy považovány za ideální. Vysoká nadmořská výška má také vliv na to, že káva má tendenci dozrávat pomaleji, takže i sklizeň přichází později oproti zbytku Etiopie. Strom Odako (po kterém je tato káva pojmenována) je místem, kde se schází komunita Shantewene, aby vyřešila potenciální konflikty v této oblasti. Podobná tradice existuje i v jiných částech Etiopie. Třešně jsou sušené na vyvýšených afrických postelích po dobu 13-15 dnů. Na každé jednotlivé lůžko je přiřazena jedna osoba, aby se zajistilo rovnoměrné otáčení třešní každých 15 minut.
- Producent: 563 malých producentů - Daye Bensa Coffee
- Nadmořská výška: 2000 - 2200 m n.m.
- Sklizeň: 2020