Výběrová káva Etiopie ODACO ze polské pražírny Hayb je charakteristická tóny jahod a borůvkového džemu.
Pražírna Hayb slaví 3. narozeniny a tak si pro vás připravila tuto narozeninovou limitovanou kávu ODACO s pořádnou porcí ovoce. Vysoké nadmořské výšky znamenají, že káva má tendenci dozrávat pomaleji s pozdějším sklizňovým obdobím než ve zbytku Etiopie. Strom Odako (po kterém je tato káva pojmenována) je místem, kde se schází komunita Shantewene, aby vyřešila potenciální konflikty v této oblasti. Podobná tradice existuje i v jiných částech Etiopie. Třešně jsou sušené na vyvýšených afrických postelích po dobu 13-15 dnů. Na každé jednotlivé lůžko je přiřazena jedna osoba, aby se zajistilo rovnoměrné otáčení třešní každých 15 minut.
- Farmář: 563 drobných zemědělců
- Nadmořská výška: 2000 - 2200 m n.m.