Hledáte něco nového, něco co by vám zpříjemnilo náročná rána či zlepšilo klidnější poobědovou pohodu? Pokud ano, tak jsme tu my s lahodnou dávkou meruněk a třešní s lehkým kořeněným podtónem a čajovým aroma. To vše je spojeno do této Etiopky, kterou si hravě připravíte na svém espresso kávovaru.
Tato plně praná káva z ekologického zemědělství se pěstuje v chráněných lesích v Guji. Díky polodivokému charakteru těchto stromů je mnoho odrůd pěstovaných v lese jedinečných a nikde jinde se nepěstují. Tato genetická rozmanitost vede k výjimečným chutím této šarže a dalších káv pěstovaných v lesních podmínkách. Mycí stanice Gotae Sodu dostává třešně od drobných zemědělců, kteří pěstují kávu v hustých chráněných lesích v okolí stanice. Vzhledem k tomu, že lesy jsou chráněny vládou a zásahy člověka musí být minimální, působí drobní pěstitelé spíše jako správci divoce rostoucí kávy v oblasti než jako aktivní zemědělci.
Zralé červené třešně jsou selektivně ručně sbírány drobnými pěstiteli a dodávány do mycí stanice Gotae Sodu. Při příjmu se třešně drtí na bubnové rozvlákňovačce a fermentují ve vodě po dobu 24 až 60 hodin. Po fermentaci se káva promyje v čisté vodě a prochází betonovými třídicími kanály. Poté se pergamen namáčí v čisté vodě po dobu 5 hodin. Pergamen se položí na vyvýšená lůžka, aby se prosál. Často se hrabou, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Pergamen schne přibližně 12 dní. Pergamen odpočívá ve skladu 1 až 3 měsíce, poté se suší a připravuje na vývoz v mlýně v Addis Abebě.
- Producent: Drobní zemědělci dodávající zrna do mycí stanice Gotae Sodu