Výběrová káva Etiopie HALO BERITI NATURAL z dánské pražírny The Coffee Collective je charakteristická tóny jahod, broskví, černého čaje a medového melounu.
Promývací stanice Halo Beriti se nachází ve slavném regionu Yirgacheffe. Farmáři z okolí města Gedeb snášejí svou úrodu do stanice, která je v převážné většině odrůdou Heirloom. Káva byla pěstována v nadmořské výšce 1900 až 2400 m n.m. a byla sbírána na začátku roku. Halo je součástí rodiny společnosti Metad, kterou vlastní tři bratři, Aman, Tariku a Michael. Všichni tři mají stejný cíl a to pomoc lokálním farmářům při produkci kvalitnější kávy pomocí nových technologií. Na první pohled je Yirgacheffe hustě zalesněná, ale ve skutečnosti je to velmi zalidněná oblast s mnoha usedlostmi a vesnicemi; odtud pochází její přezdívka tzv. Garden coffee (zahradní káva). Tato hornatá oblast je velmi úrodná a nachází se v průměrné nadmořské výšce okolo 2000 m.n.m. V oblasti se nachází okolo 26 zpracovatelských stanic, které zastupují zhruba 43.000 farmářů a asi 62.000 hektarů “zahradní kávy”. Produkce je převážně zpracovávána mokrou metodou, ačkoliv nemytá káva je na trhu z této oblasti také k dispozici. Aman Adinew vlastní farmu, kterou provozuje on a jeho bratrská společnost METAD Agricultural Development. Společnost, která spolupracuje s řadou agronomů na dalším rozvoji kvality kávy. Způsob, jakým provozují svou farmu, je inspirací pro všechny pracující v tomto odvětví.
- Producent: Halo Beriti
- Nadmořská výška: 2.000 - 2.200 m.n.m.
- Sklizeň: Listopad - Leden