Výběrová káva Etiopie DUBANCHO NATURAL ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny tropického ovoce, jasmínu, broskví a květin.
Tato káva je pojmenovaná po ovoci „Dubancho“ nalezeném v oblasti Keramo a pochází od 279 farmářů Daye Bensa. Káva se suší na afrických postelích po dobu 12-15 dnů. Jedna osoba je přiřazena k jednomu samostatnému lůžku, aby třešně každých 15 minut otáčela, jelikož je potom sušení konzistentní. U Daye Bensa je sledovatelnost jejich mikro šarží nesmírně důležitá. Kniha záznamů je pečlivě zpracována. Důležité jsou štítky označující datum dodání, název farmy, číslo šarže a další podrobnosti týkající se každé jednotlivé šarže. Daye Bensa je obzvláště „komunitně orientovaný“ podnik, který poskytuje farmářům bonusové platby.
- Oblast: Keramo, Bensa
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 2200 m n.m.
- Odrůda: Divoké odrůdy
- Sklizeň: 4/2020